Wie ik ben

Ik ben Lydie van der Meer en ervaringsdeskundige op het gebied van trauma, codependentie en verlatingsangst / bindingsangst. Als kind was ik niet goed emotioneel gehecht, waardoor ik codependentie ontwikkelde. Ik paste mijzelf compleet aan en verloor hierdoor wie ik zelf was. Ik durfde mijzelf niet te zijn, omdat ik bang was verlaten te worden. En om diezelfde reden vond ik het doodeng om te verbinden. Hierdoor weet ik als geen ander hoe het voelt om met deze patronen en mechanismen te leven en nog belangrijker: ik weet hoe je jezelf kunt helen.  Ik realiseerde mij dat heel veel mensen hier last van ondervinden, dus besloot ik mijn ervaring in te zetten om anderen te ondersteunen in hun proces naar heling.

Ik heb de 4-jarige HBO-opleiding tot holistisch therapeut en coach bij Ananta gevolgd en afgemaakt en zo ook de NLP-practitioner opleiding bij de Mind Academy en de opleiding voor EMDR. Verder is mij de zakenwereld niet vreemd, aangezien ik 20 jaar ervaring bezit in sales. Hierdoor sta ik met beide benen op de grond en heb ik een down-to-earth benadering. 

Ik kijk naar de mens als geheel, waarbij lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden zijn. Door naar de oorzaak te gaan van de kwestie en deze vervolgens te helen, zullen klachten op emotioneel, fysiek en mentaal vlak stevig afnemen en zelfs oplossen. Hier gebruik ik verschillende methodieken voor, zoals regressie, innerlijk kind werk, traumaverwerking, energetisch werk, EMDR, lichaamswerk, NLP, geluid en systemisch werk.

Mijn kracht is mijn grote empathische vermogen, waardoor je je direct gezien en gehoord voelt. Hierdoor kan ik mij als geen ander verplaatsen in jou. Ik ondersteun je bij het vinden van antwoorden en inzichten die bijdragen tot jouw proces van heling en dit doe ik met veel liefde en humor. Ik ben oplossingsgericht en zacht van karakter met pit. Het mooie is dat tijdens het traject je verlangen altijd centraal staat. Mijn praktijk bevindt zich in Den Haag.

Therapie

Therapie is gericht op jou als persoon en gaat over jouw psychische gezondheid en emotionele groei. Je maakt hierbij de beweging naar binnen. Bij therapie gaan we dieper in op het probleem en is het heel belangrijk voor heling dat je inzichten krijgt.

Lees meer

Coaching

Coaching richt zich naar buiten. Hoe jij je verhoudt t.o.v. de wereld buiten jezelf. Het is veel meer gericht op begeleiding en richting geven. Of ondersteuning om een bepaald doel te behalen. Wanneer je op zoek bent naar een klankbord kan een coachingssessie een uitkomt bieden.

Lees meer

Heb je een vraag of wil je een afspraak plannen?

Neem dan contact op