Herken jij jezelf hierin en wil je verandering?

Als je last hebt van bindingsangst, dan is het voor jou een grote uitdaging om een (intieme) relatie aan te gaan met anderen. Je bent letterlijk bang om te verbinden en krijgt het enorm benauwd wanneer een ander te dichtbij komt en dan wil je het liefst weg uit de situatie die je zo benauwd en bang maakt. Hierachter zit vaak angst om afgewezen te worden en daarom gaat bindingsangst meestal hand in hand met verlatingsangst. Bindingsangst komt voort uit een hechtingsprobleem dat is ontstaan toen je heel klein was en heeft een grote invloed op hoe je relaties aangaat met anderen en met jezelf. Een gevolg hiervan kan zijn dat contact met anderen aan de oppervlakte blijft, terwijl je wel behoefte hebt aan een diepere verbinding.

Maak een afspraak

Therapie

Therapie is gericht op jou als persoon en gaat over jouw psychische gezondheid en emotionele groei. Je maakt hierbij de beweging naar binnen. Bij therapie gaan we dieper in op het probleem en is het heel belangrijk voor heling dat je inzichten krijgt.

Lees meer

Coaching

Coaching richt zich naar buiten. Hoe jij je verhoudt t.o.v. de wereld buiten jezelf. Het is veel meer gericht op begeleiding en richting geven. Of ondersteuning om een bepaald doel te behalen. Wanneer je op zoek bent naar een klankbord kan een coachingssessie een uitkomt bieden.

Lees meer